Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 978 90 330 0473 5
Uitvoering Paperback
Prijs 12,50
Maat 17 x 24 cm
Aantal pagina’s 120
Taal Nederlands
Geïllustreerd Nee
Druk 1
Auteur(s) Martin Nieuwland
Beschikbaar Ja

Lang geleden is besloten dat het veel handiger is als iedereen bij elkaar woont in een paar grote steden. Inmiddels is iedereen naar de grote steden verhuisd en weggestopt in grote betonnen flats. Het gebied en de dorpen buiten de steden zijn verlaten, daar gaan de dieren hun gang en mensen komen er niet meer.

Op een dag hoort Puck van zijn moeder dat hij een oom heeft die nog wel buiten de stad woont, ergens ver weg in het bos. Zodra hij dat gehoord heeft, heeft hij nog maar één wens: Naar zijn oom Wick gaan. Als het Puck uiteindelijk lukt om de grote stad uit te vluchten, blijkt dat het avontuur voor hem dan pas echt begint. Want wat is het geheim van oom Wick, dat hij als enige buiten de stad mag blijven wonen?
Wie zijn de geheimzinnige mannen die Puck achtervolgen? Wat willen ze van oom Wick? En wie of wat is Dikke Springmuis? Net toen ik nog wat wilde zeggen hoorde ik dat het dakje het begaf.
Met een krakend geluid stortte het in. Het hoofd van de chauffeur verdween met een verschrikte kreet uit zicht.

Ver voorbij de laatste stad is zijn eerste boek, speciaal voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Voor iedereen een leuk boek om zelf te lezen en om cadeau te geven, met een bekend en actueel thema als achtergrond.