Verschijningsdatum 21 april 2017
ISBN 9789033003233
Uitvoering Paperback 
Prijs 16,95
Maat 15 x 21 cm
Aantal pagina’s 144
Taal Nederlands
Geïllustreerd Foto’s
Druk 2
Auteur(s) Jolanda de Kruyf en Roelof Tienkamp
Beschikbaar Ja, te reserveren

Een reis in feiten en verhalen

Nog geen buitenland. Maar ook geen binnenland meer. Texel, dat is ander land.

Schitterend stukje grond van een onstuimige schoonheid. Land omringd door zee, geen etmaal gelijk. Duinruggen als bastions. Kilometerslange stranden. Land van stolpboerderij en schapenboet. Kaarsrechte poldergrond, zoute kreken, uitgestrekte bossen. Zilte wind en vruchtbaar land, met het beste van eigen bodem. Biotoop voor schapen, zeehonden, lepelaars. Land waar alles dichtbij en bereikbaar is, en toch rust en ruimte regeren. Waar het nog echt stil, echt donker is.

Roemrijk land, bol van historie. Thuishaven van legendarische zeehelden, voor anker op De Rede van Texel.

Deze reisgids wijst de weg op Texel. Een praktisch kompas vol feiten en foto’s. Boeiende verhalen van schippers, jutters, rovers en redders. Vol vakantietips en nuttige informatie voor een kort of langer verblijf.

Texel. Het is maar even met de boot naar die andere wereld. Dichtbij huis, maar ver genoeg…

Enkele recensies:
“Dit reisgidsje is een smaakmaker voor een bezoek aan het eiland Texel. In verhalende vorm komen allerlei wetenswaardigheden over ons grootste waddeneiland ter sprake: de weg ernaartoe, de geschiedenis van het eiland als domein van boeren, vissers, kooplieden en badgasten, de zeven dorpen, de natuur van wad, duin en polder, het jutten, Texelse redders, bezienswaardigheden en (sportieve) activiteiten, Texelse producten als schapenkaas en -wol en Texel als eiland voor kunstenaars. Interviews met bekende Texelaars wisselen de teksten af, terwijl in de kantlijnen ook nog veel extra informatie wordt gegeven. Adressen, verantwoording en een overzichtskaart besluiten dit reisgidsje, dat samen met de kleurenfoto’s en de levendige opmaak maakt dat je zin krijgt om naar dit eiland te gaan. Zeer kleine druk.” (Dr. J. Kroes).

“Tijdens de voorbereidingen op ons weekendje naar Texel was ik op zoek naar een gidsje met wat tips en weetjes over Texel. Dit boekje bestelt en het is een echte aanrader! Er staat een hoop verschillende informatie in over het eiland (geschiedenis ook) en wetenswaardigheden en to-do tips! Kortom een heel divers boekje. Omdat wij maar een weekend op Texel waren en ik in het boekje nog zoveel leuks zag staan gaan wij gauw weer naar Texel!” (Bol.com).