Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 9789033003264
Uitvoering Paperback
Prijs 5,00
Maat 14,2 x 20,7 x 1,1 cm
Aantal pagina’s 96
Taal Drèents
Geïllustreerd
Druk 1
Auteur(s) Willem Pol
Beschikbaar Ja

Vol met humor, herkenbaor en vaok heerlijk nostalgisch: zó schref Willem Pol (1936) oet Nörg. Altied weer verrast hij zien leesders met zien körte verhaolen en gedichten, mor ok met zien optredens veur het Drèentse verienigingsleven.

Willem Pol’s tweide verhaolenbundel Spoor in ’t zaand, de opvolger van zien bekende Nörger Törfies (2009), lat vanneis zien grote schrieftalent zeein. Pol is een veulziedig man: hij schref over motorgeschiedenis veur de bekende laandelijke motortiedschriften MOTO 73 en HET MOTORRIJWIEL, holdt zuk bezig met de geschiedenis van Nörg en speult op de tenoorhoorn in het Drents Senioren Orkest.

Zien reizen voeren hum geregeld naor streken wied vort, zoas Rusland en enkelde keren in ’t jaor naor Zweden, waor as het gezin van de jongste zeun woont, of naor Engeland, waor as hij zuk oet kan leven in zien belangstelling veur historische voertugen. Het gebruuk en de instaandholding van de streektaol in woord en geschrift wordt deur hum in de volle bredte onderschreven.