Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 978 90 330 0454 4
Uitvoering Paperback
Prijs 5,00
Maat 14 x 21 cm
Aantal pagina’s 188
Taal Nederlands
Geïllustreerd Nee
Druk 1
Auteur(s) Klaas Swaak
Beschikbaar Ja

Een prachtige roman die zich afspeelt op een vervallen scheepswerf op het Groningse platteland, waar twee mannen, beide gepensioneerd, elkaar hun levensverhaal vertellen. Het verhaal over het verlies van hun grote liefde. Dit gemis markeert niet alleen hun verleden, maar opent ook onverwachte perspectieven voor de toekomst.

Na vijfendertig jaar grote vaart koopt Willem Bos een kleine, vervallen scheepswerf met bijbehorend binnenschip in een afgelegen Gronings dorp. Hij kiest voor een plek ver van Vlaardingen, waar hij opgroeide, en ver van Vlissingen, waar hij naar de zeevaartschool ging. Buurman Jan Schipper, die vroeger op de werf werkte en graag iets omhanden heeft, helpt Willem bij de opknapwerkzaamheden. De mannen kunnen het al werkend en privé uitstekend met elkaar vinden.

Eerst behoedzaam, en naarmate het vertrouwen groeit met meer openheid, vertellen ze elkaar steeds meer details over wat hen blijvend en diep heeft geraakt: het verlies van hun grote liefde. Dit gemis markeert niet alleen hun verleden, maar opent ook onverwachte perspectieven voor de toekomst.

Klaas Swaak debuteerde met de verhalenbundel Thuiskomst. Na publicatie van Hongerige Wolf is Op de helling zijn tweede roman. Hij schreef voorts over zijn ervaringen als lokaal politicus en houdt een weblog bij over literatuur en politiek.