Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 978 90 330 0364 6
Uitvoering Paperback
Prijs 5,00
Maat 14 x 21 cm
Aantal pagina’s 160
Taal Nederlands
Geïllustreerd Nee
Druk 1
Auteur(s) Gerrit Jan Zwier
Beschikbaar Ja

‘Het is mij allemaal te braaf en te padvinderachtig. Maak het spannender, is mijn advies. Koester bijvoorbeeld eens de ambitie een erotisch wandelverhaal te schrijven, vol overspel en lage lusten. Een dergelijk verslag zou ik met genoegen tot mij nemen,’ luidt de goede raad van een uitgever in Hoe schrijf ik een bestseller?
Voor schrijvers zijn het barre tijden. Reisauteur Aaldert Oldekerk kan bogen op een paar succesjes, maar hij zal toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om de status van goed verkopende A-auteur te bereiken. Na diep nadenken meent hij met Mijn negerin, een spannend verhaal over wellust en overspel, maar ook over twijfel en verstikking, de gouden formule voor een bestseller gevonden te hebben.
Deze roman beschrijft een actueel thema, de strijd van een schrijver om de status van bestsellerauteur te bereiken. Tegelijk is Hoe schrijf ik een bestseller? een rondgang langs de reisthema’s en reisboeken van Gerrit Jan Zwier. Hij neemt u mee naar de Achterhoek, Ameland, het Ierse Connemara, de binnenlanden van IJsland en het winterse Zweeds-Lapland. Nu eens is de toon serieus, dan weer hilarisch. Een geheide bestseller!