Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 978 90 330 0476 6
Uitvoering Gebonden
Prijs 24,95
Maat 23 x 23 cm
Aantal pagina’s 180
Taal Nederlands
Geïllustreerd Ja
Druk 1
Auteur(s) Paul Christiaan Bos
Beschikbaar Ja

Het Uilen Dagboek voert u mee op de jarenlange, wondermooie reis van Paul Christiaan Bos door het onbekende privéleven van een bijzondere Uilenfamilie.

Sinds vier jaar heeft schrijver en kunstenaar Paul Christiaan Bos, geboren te Haarlem in 1956 en sinds vele jaren woonachtig in Fryslân, zich volledig toegelegd op “The Owlery Project”, oftewel zijn Uilen Project. Een kleine drie jaar geleden kreeg hij een ernstig auto-ongeluk, waardoor hij gedwongen werd om zijn werkmethodes volledig te wijzigen, omdat hij zijn oude, altijd zeer intensieve, manier van werken niet meer op dezelfde wijze kon voortzetten. De Uilen, bron van uitzonderlijke inspiratie, betekenden meer dan alleen een redding.

Jaren terug begon hij The Owlery Project met het bouwen van een grote Uilenburcht – een beschermde natuurlijke plek waar een ouderpaar in veiligheid zijn jongen kan grootbrengen.

De twee “Gouduilen” (naar het Fries voor “Kerkuilen”) die daar leven, Coppernickle en Feline, worden door Paul zonder ze te verstoren dagelijks vanuit schuilhutten geobserveerd. In 2012 is daar hun dochter Sterre geboren, en in 2014 Molly. Sterre is inmiddels een groot succes in de vrije natuur.

Paul heeft, naast de kunstwerken die hij over het leven van de Uilenfamilie maakt, van het begin af aan ook een “Uilendagboek” bijgehouden. Het is het verslag geworden van een langzaam steeds beter leren verstaan, en een steeds sterker wordende emotionele band met deze schitterende, complexe dieren. Het boek, waarin tussen de tekst de schetsen, de schilderijen, de tekeningen en de observaties uit het Uilen Project staan, voert u mee op de jarenlange, wondermooie reis van Paul Christiaan Bos door het onbekende privéleven van een bijzondere Uilenfamilie.

Misschien heeft u ook interesse in onderstaande titel: