Verschijningsdatum Verschenen
ISBN 9789033004728
Uitvoering Gebonden
Prijs 17,50
Maat 18 x 25 x 1,4 cm
Aantal pagina’s 128
Taal Nederlands
Geïllustreerd Fotografie: Tryntsje Nauta
Druk 1
Auteur(s) Auke Zeldenrust
Beschikbaar Ja

Auke Zeldenrust liep meer dan een half jaar rond in opvanghuis De Terp in Leeuwarden, Tryntsje Nauta maakte de foto’s.  Hij portretteerde op indringende wijze 15 bewoners van deze zorginstelling.

Opvanghuis De Terp in Leeuwarden is in de loop der jaren een begrip geworden en heeft zich in de stad en de hoofden van haar inwoners genesteld. Wie zegt in De Terp te wonen, behoeft in de ogen van de toehoorder doorgaans geen verdere introductie. Het zijn de daklozen, de buitenbeentjes, de zwervers, de verslaafden of mensen die domweg pech hebben gehad. Maar de bewoners zijn meer dan dat. In dit boek tonen zij hun menselijke gezicht.

Een kleurrijk palet aan portretten met indrukwekkende foto’s. Beelden en woorden die een indringend beroep op de lezer zullen doen. Met deze bundel krijgen mensen die naar de randen van de samenleving zijn verdrongen, een volwaardige plek in de maatschappij. Hun levensgeschiedenissen, hoe wreed en verdrietig soms, verdienen een plaats in ons midden, al was het maar om ons op het hart te drukken dat niet ieder mens in ons land een baan heeft, een huis kan betalen of gewoon geld heeft om eten te kopen.

Auteur Auke Zeldenrust uit Leeuwarden is journalist en docent, de schitterende foto’s in het boek zijn van de hand van Tryntsje Nauta, eveneens afkomstig uit Leeuwarden. In 2013 maakten zij het boek Dorp achter tralies, over het dagelijks leven in Penitentiare Inrichting De Marwei in Leeuwarden.

Misschien heeft u ook interesse in onderstaande titels: