Verschijningsdatum 9 maart 2017
ISBN 9789033000171
Uitvoering Paperback en e-book
Prijs Paperback: 17,99, e-book: 6,95
Maat 15 x 23 cm
Aantal pagina’s 195
Taal Nederlands
Geïllustreerd
Druk 1
Auteur(s) Koos Tiemersma
Beschikbaar Ja

Koos Tiemersma (1952) werd bekend door boeken als De ljedder (De ladder) en Under wetter. De laatste jaren publiceerde hij onder het pseudoniem Froon Akker vooral digitaal. In 2015 kreeg hij de Gysbert Japicxprijs voor zijn roman Einum.

Bobo de aap is ontsnapt uit de dierentuin om te gaan wonen in het bos waar hij ongewild getuige is van een vrijpartijtje. In een opwelling besluit hij zijn boom te verlaten, zich te ontfermen over de kleren om zich uit te dossen als mens. Even later wordt hij opgevangen door de afgekeurde leraar Norbert Schnabel, die hem in contact brengt met een nieuwe populistische beweging.

Dan gaat het snel. Met Donald Trump als lichtend voorbeeld duikt Bobo op in populaire praatprogramma’s, richt hij vanuit de snackbar van Harrie Kroket een buurtwacht op, maakt hij kennis met enkele onverwachte kwaliteiten van Spooky, de lelijkste hond van het westelijk halfrond, bezwijkt hij voor de verleidingen van de liefde, om het uiteindelijk met zijn dubieuze uitspraken tot lijsttrekker van de Nieuwe Partij te schoppen.

Een aap klimt uit de boom is een moderne en met vaart en humor geschreven satire en vormt een bijtend commentaar op een samenleving waarin onvrede de boventoon voert en de waan van de dag regeert.

Enkele recensies:

De Moanne: ‘Om echte satire kun je weliswaar lachen, maar je haalt er ook je ziel aan open. De humor van de satiricus bijt en strooit zout in wonden. Tiemersma doet dat ook, met veel gebruik van absurdisme en humor.’

Schrijverspunt: ‘Een heerlijk, vlot geschreven boek.’

Meer informatie over Koos Tiemersma vindt u in de biografie van de schrijver

Misschien heeft u ook interesse in onderstaande titel: