Upload uw eigen Manuscript

Manuscripten zijn van harte welkom bij ons. Wij raden u echter aan om eerst goed ons fonds te bekijken voordat u uw manuscript naar ons toestuurt. Bent u van mening dat uw manuscript binnen ons fonds past, stuur dan uw manuscript naar Arie@friesepersboekerij.nl of gebruik het formulier op deze pagina, mits het aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw manuscript is een doc. of docx.-bestand (liever geen pdf).
  • U heeft een synopsis bijgevoegd. U schrijft in een begeleidende brief (als bijlage) waar uw manuscript over gaat. Bespreek bijvoorbeeld welke thema’s in uw boek naar voren komen en, indien het boek fictie is, introduceer uw belangrijkste personages.
  • U heeft een korte biografie bijgevoegd. Wij willen graag weten wie u bent.
  • LET OP: graag in de onderwerpregel van uw e-mail vermelden: “Ingezonden manuscript van … (vul hier uw eigen naam in) met als titel … (vul hier de titel van uw manuscript in)”.
  • Gelieve uw manuscript voltooid en in een foutloze versie toe te sturen.

U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging per mail. Wij streven ernaar om u binnen drie maanden uitsluitsel te geven. Helaas is het, door de zeer grote hoeveelheid manuscripten die de uitgeverij dagelijks krijgt toegestuurd, niet mogelijk afwijzingen van een leesrapport te voorzien. Over de beoordeling kan evenmin worden gecorrespondeerd.

Er zijn vervolgens twee mogelijkheden:

  • Uw manuscript is niet geschikt voor onze uitgeverij en wordt afgewezen via een e-mail. Wegens het grote aantal inzendingen wordt over de reden van afwijzing niet gecorrespondeerd.
  • Uw manuscript bezit zoveel kwaliteit dat u wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij accepteren helaas geen handgeschreven manuscripten of manuscripten die per post worden toegestuurd, ze worden ook niet geretourneerd.